Жестивал 2022

Ужице – Међународни фестивал природе и културног наслеђа „Жестивал 2022“ почео је јуче и траје до 29. августа. Фестивал промовише повратак природи, очување природних лепота овог краја, реке Ђетиње и њене клисуре. Током трајања фестивала посетиоци ће бити у прилици да прате трибине, пословне скупове, уживају у концертима, промоцијама књига, изложбама, боемској вечери, догађајима у част сећања на знамените Ужичане.

Бранислав Митровић, председник Организационог одбора „Жестивала“ најавио је на нашем радију богат програм овогодишњег фестивала изложбе, промоције књига, концерте, наступе културно-уметничких друштава, Дечију олимпијаду, Боемско вече, промоцију и дегустацију аутентичних традиционалних производа ужичког краја, међу којима је и чувена Шуљагина лепиња са све.

Програм Провратак природи је планиран за дане викенда, 27. и 28..август и започиње обиласком хидроцентрале Под градом која ће оба дана бити отворена од 9 -17 часова и сви који желе моћи ће да се упознају са овим значајним културним и индустријским наслеђем доао је Митровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник