Ужице – Током 8 дана трајања ужички “Жестивал” објединиће традицију, културно наслеђе и природу. Програм је синоћ започео концертом на градском тргу, а наставиће се бројним изложбама, предавањима и сећањима на познате личности ужичког краја. Организатори 6. “Жестивала” нису одустали од почетне идеје да на овај начин промовишу мале произвођаче, да их повежу, оснаже и учине видљивијим. Бранислав Митровић, председник организационог одбора каже да им “Жестивал” све ове године помаже у томе, али их и кроз пословне сусрете повезује са хотелијерским, трговинским и угоститељским сектором како би лакше дошли до тржишта.
Такође, кроз едукацију локални произвођачи сваке године све више улажу поред квалитета, и у изглед амбалаже, медијски наступ на тржишту, као и консултације са струком. За оне који би да се забаве у петак је Боемско вече на тргу, у суботу ће бити промоција здравих стилова живота, туристичких и рекреативних потенцијала на “Зеленој стази” од Ужица до Стапарске бање, док је кулминација фестивала у недељу на тргу. Последњи дан биће резервисан за промоцију аутентичних производа ужичког краја и традиционално за дегустацију највеће на свету “лепиње са све”, каже Митровић.