Зимска школа за пољопривреднике

Пожега – У Пољопривредној школи у Пожеги у петак и суботу је одржана 9. Зимска школа за пољопривреднике. Радни мото овогодишњег скупа је био “Како оживети село”. Учешће у овој манифестацији узели су и пољопривредници из Црне Горе чиме је она добија и међународни карактер. Овогодишњој Зимској школи за пољопривреднике присуствовали су и представници Министарства пољопривреде, Министарства за бригу о селу, али и председник Задружног савеза Србије Никола Михајловић. У саму организацију поред школе и локалне самоуправе укључили су се и Регионална привредна комора, Пољопривредна саветодавна стручна служна Ужице и Центар за органску пољопривреду из Ужица. Члан организационог одбора Зимске школе проф.др Никола Бајић истиче значај оваквих скупова,  промоцију нових знања и примера добре праксе.

“Предавачи су еминентни наши стручњаци са факултета, института, из саветодавне службе, овде из школе. Ова девета Зимска школа помало је и међународна јер су нам дошли колеге и колегинице из Црне Горе, општине Андријевица, Беране и Плав. Теме су актуелне, говоримо и о економској аграрној политици, задругарству, сточарству, ратарству, сточарству, пчеларству, наводњавању. Пошто ја водим центар за органску пољопривреду биће доста речи и о органској пољопривреди са нагласком на органском пчеларству”, истакао је Бајић.

Поред предавања одржана је и изложба производа насталих у самој школи, из асортимана фабрике Будимке, из Злакусе, али и других производ домаће радиности које су донели произвођачи учесници скупа. За све присутне организован је и пригодан културно- уметнички програм.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up