Зимска школа за пољопривреднике

Пожега – У Пољопривредној школи „Љубо Мићић“  у петак 12. јануара почиње јубиларна, 10. Зимска школа за пољопривреднике “Како оживети село“. Очекује се учешће еминентних стручњака из области пољопривредне производње са института, факултета, пољопривредних школа. Позив је упућен и министарки пољопривреде, а за сада је извесно да ће у Пожегу доћи помоћник министра Александар Богићевић, председник Задружног савеза, начелник Златиборског управног окуга као и власник фабрике Будимка.

Директор Пољопривредне школе Којо Бошковић каже да ће на “Зимској школи” бити заступљено доста различитих тема, а доминираће оне из области органске производње.

Овај скуп биће прилика и да пожешка пољопривредна школа представи план уписа за наредну школску годину. Највећа новина је отварање новог образовног профила. По први пут у нашој земљи обазоваће се ученици на смеру прехрамбени биотехнолошки техничар. У питању је четворогодишњи образовни профил, а ученици ће радити по дуалном систему и имаће практичан део наставе од другог разреда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up