Зимски програм читања у пожешкој библиотеци

Пожега – Радионицом под називом „За бон-тон заслужујеш бом-бон” данас у пожешкој библиотеци почиње “Зимски програм читања”. До краја распуста радним данима свакодневно децу очекују изузетно занимљиве теме забавног и образовног садржаја. Подлога за све планиране активности биће књиге, али поред читања малишане очекују и конкретни задаци, осликавање, плетење, моделовање.
Даниела Скоковић, библиотекар дечјег одељења најављује да ће се данас и сутра радионице одржавати од 15 сати, а следеће седмице биће у два термина, од 11 и од 15. Гарантује и да ће се, сви који дођу, добро забавити и научити нешто ново.

“Овога пута имамо причу о лепом понашању да на практичном примеру то што је у књигама оживимо. Зато је поднаслов нашег дружења и приче данас и сутра “лепо понашање уживо”. Разговараћемо о ономе што су они усвојили као лепо понашање и да открију нешто ново. Данас ћемо постављати сто, па ће имати прилику да савијају салвете, дакле увек има један забавни део где се они друже, где су расположени. Зато важи позив за све, данас и сутра од 15 часова до 16:30, а од понедељка имамо два термина”, истиче Даниела Скоковић.

Зимски програм читања у Пожеги се рализује више од деценије, а овог распуста понудиће деци и садржаје као што су друштвене и традиционалне игре, безбедност на интернету, рециклирана поезија и основе плетења кроз радионицу “клот-фркет”. Инспирисани књигом “Магични папирни авиони” деца ће постати мали ствараоци, а дело Јасминске Петровић “Сто лица столица “биће основа за радионицу на којој ће осликавати троношке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник