Златибор ће бити домаћин највеће бициклистичке трке

Чајетина – Од 31. августа до 3. септембра биће вожена јубиларна, 60. Трка Кроз Србију, а међу домаћинима етапа биће и Златибор, који је у избору бициклиста из 30 светских земаља проглашен за најбољег домаћина етапе на прошлогодишњој, 59. Трци Кроз Србију. Претходне године на Златибору је победио Италијан Енрико Салвадор, на крају и укупни победник Трке Кроз Србију, док је наш Душан Калаба био други у етапи. Караван у којем је било више од 20 светских екипа послао је лепу слику у свет са Златибора.

Златибор се, као место циља прве етапе, ужурбано припрема за јубиларно, 60. издање најпрестижније бициклистичке манифестације у Југоисточној Европи. Делегација челних људи Трке кроз Србију предвођена директором трке Владимиром Куваљом и спортским директором Сашом Гајичићем посетила је у понедељак 27. јула 2020. општину Чајетина и сам центар Златибора где се спроводе бројни инфраструктурни радови, како би наша најпознатија планина спремно дочекала 150 бициклиста из 30 светских земаља управо у само центру Златбора 1. септембра, на циљу прве етапе која ће стартовати са прелепе Јахорине.

Златибор ће ове године бити домаћин прве етапе, која ће другу годину за редом стартовати из Републике Српске, то јест из Источног Сарајева. Велику заинтересованост за учешће већ сада показују екипе из Сједињених Америчких Држава, Италије, Холандије и Француске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up