Златибор и у доба короне бележи добру посећеност

Златибор –Тренутна попуњеност смештајних капацитета на Златибору је око 85 одсто, очекујемо да ће се током августа она и повећати, с обзиром на то да су хотелијери и власници приватних смештаја понудили значајне попусте који се крећу од десет до 50 одсто, у зависности од броја ноћења, али и чињенице ће се све више грађана Србије одлучити да свој летњи одмор проведу на некој од познатих домаћих туристичких дестинација, међу којима је свакако и Златибор“,  рекао је за наш радио Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Општина Чајетина чини све да се туристи њих 25 000 који тренутно бораве на на Златибору осећају сигурно и безбедно, и међу превентивним мерама о заштити од болести COVID-19 значајно место заузима свакодневна дезинфекција тргова, улица, паркова и свих просторија јавних установа на Златибору и на комплетној територији општине.

Свима који ће летњи одмор и распуст провести на Златибору, на располагању је жичара за панорамску вожњу, бициклистичке стазе и стазе за пешачке туре, вештачка стена за пењање, али и боб на шинама, зип лајн и тјубинг. Поред ових садржаја, на Торнику су у понуди и авантура парк, мултифункционални терен за кошарку, тенис и мали фудбал, као и мини голф.

Поред забаве у овом планинском центру туристе очекује велики број других локалитета који нуде занимљиве садржаје као сто су Дино парк, Авантура парк, Каубојски град  или опуштање у неком од бројних велнес и спа центара. Осим самог туристичког центра Златибор гости могу кренути и на неки од преко десет једнодневних излета у околину, казао је Живановић, уз позив нашим суграђанима да посете “планину борова”.

ФОТО: ТО Златибор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up