Златибор – одмор какав заслужујете

Златибор – „Златибор је врло здраво место. Овамо долазе рековалесценти који су наклоњени и пате од разних плућних болести. Њих упућују лекари и многима добро чини… И за потпуно здраве добро је овамо провести извесно време на чистом ваздуху, јер човек се чисто препороди и осећа се много лакше и веселије кад неко време овамо проведе…“. Један запис из давне 1892. године овако извештава о Златибору који је и тада био познат по лековитости. Данас је Златибор један од наших највећих центара спортског, сеоског здравственог али и конгресног туризма.

Шетње кроз природу су оно по чему је Златибор познат и у чему већина гостију највише ужива. Многобројне уређене стазе погодне су за шетње различитог интензитета, од почетника и рекреативаца, до активних спортиста и планинара а међу познатим укусним специјалитетима златиборског краја издвајају се српска пита са сиром (гибаница), чувена комплет лепиња и, пита од малина.

То је  планина на којој у туристичким “шпицевима“ борави и 30 000 посетилаца дневно. Током године привуче преко 250.000 туриста који остваре више од милион ноћења. Домаћи гости и даље су верни Златибору, а из године у годину све више је странаца који откривају лепоте ове планине. На Златибору се тренутно одмара око 3000 гостију, а до половине јуна се очекује и прилив још већег броја туриста. За оне који се одлуче да летњи одмор проведу на најпосећенијој планини у Србији туристички радници су се потрудили да организују богат програм.

Поред чистог ваздуха и бројних адреналинских садржаја за активан одмор, Златибор нуди и бројне програме у оквиру културног лета. Планирано је мноштво концерата, фестивала, спортских садржаја, као и традиционалних манифестација које ће се одржавати у златиборским селима, каже за наш радио директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up