Златибор поставља нове рекорде у посећености

Златибор – Летња туристичка сезона на Златибору била је изузетно успешна. О још једној сезони којом су задовољни сви туристички посленици планине сведоче цифре и најновија статистика. Према статистичким подацима Туристичке организације Златибор, ове летње сезоне, током јула и августа, број остварених ноћења на планини већи је чак 50 одсто у односу на исти период 2020. године и 17 одсто већи у односу на промет у јулу и августу 2019. године.

Да је туризам Златибора успешно пребродио актуелну кризу доказује и остварени број ноћења за првих осам месеци текуће године, који је за 41
одсто већи у односу на промет у 2020. години.

Важно је истаћи да је остварени број ноћења у првих осам месеци 2021. године за 4 одсто већи у односу на број ноћења остварен у истом периоду 2019. године. То је посебно охрабрујућа чињеница ако се узме у обзир да је 2019. година по промету била рекордна и да је то период у коме туризам није био оптерећен пандемијом коронавируса.

Добра посећеност и повећање туристичког промета током текуће године најбољи су показатељ да се квалитетном услугом и садржајном понудом Златибор лако изборио са кризом коју је у светском туризму изазвала пандемија коронавируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up