Златибор ускоро један од водећих европских туристичких центара

Златибор – У наредних пет година очекујемо завршетак свих актуелних пројеката од којих су свакако најзначајнији изградња најсавременијег комплекса отворених и затворених спортских терена, ширење мреже гондолске жичаре ка Прибојској Бањи, Мокрој Гори и врху Чигота и изградња новог центра Златибора са ексклузивним смештајним и рекреативним садржајима поред Рибничког језера.

Златибор је одавно постао центар туристичког промета Западне Србије и читавог региона, а завршетком кракова аутопута Милош Велики ка Мокрој Гори и даље ка Вишеграду, као и крака аутопута од Ариља ка Црној Гори, уз пуштање у саобраћај аеродрома Поникве, ће омогућити да и туристи из читаве Европе и Света уживају у природним  лепотама и забавним садржајима наше најпосећеније планине – пренео је своје утиске председник Општине Чајетина Милан Стаматовић током посете штанда Златибора на 45. Међународном сајму туризма у Београду.

Примере добре праксе које смо ставили у функцију на Златибору, додао је Стаматовић, радо ћемо поделити са нашим пријатељима на Копаонику, Тари, Златару или Дивчибарама, јер ми нисмо конкуренција већ ћемо заједничким развојем привући нове туристе из Србије, земаља региона и из читавог Света.

На примеру изградње гондолске жичаре од Торника до Прибојске Бање показаћемо како нови, заједнички туристички производи могу да привуку нове туристе. Они имају термалне воде које благотворно делују на људски организам, а ми се поносимо нашим природним лепотама, од Стопића пећине, преко водопада у Гостиљу, до етно села у Сирогојну и много чега још у нашим селима и нашој прелепој природи, закључио је Стаматовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up