Златиборска “Голд гондола“ свечано пуштена у рад

Чајетина –  У присуству председника Србије Александра Вучића, министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић, француског амбасадора Жан-Луја Фалконија и других високих државних званичника, данас је на Златибору свечано отворена најдужа панорамска “Голд гондола“, укупне дужине девет километара која повезује центар Златибора са врхом Торник.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић захвалио је председнику Вучићу што присуствује отварању гондоле, указујући да је то почетак дијалога опозиције и власти и да се нада да ће то бити у интересу државе, Златибора и целе Србије.

Стаматовић је захвалио и свима који су помогли у изградњи гондоле, што је једно од највећих улагања у туризму у Србији, додавши да је било доста бирократских процедура које су ометале и успоравеле ту инвестицију која је од државног интереса.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да се радује сваком успеху који добро доноси грађанима и Србији.

“Не занима ме ни најмање ко је на власти, дошао сам да честитам, јер је урађена велика ствар за Србију. Имаћемо велику трку између Златибора и Врњачке бање по посети туриста. Желим да вам кажем да ћемо бити уз вас, као што сте ви уз Србију, без обзира ко је на власти. Честитам господину Стаматовићу и свим становницима Златибора и околине. Живела Србија“ – изјавио је председник Вучић.

Потпредседник француске компаније “Пома“ Кристијан Бувије рекао је да му је задовољство што присуствује отварању и захвалио се свима.

“Част ми је што је опрема француске компаније данас овде и задовољство ми је што сам био један од учесника на овом пројекту. Златна гондола је данас најдужа гондола на свету“ – закључио је Бувије.

Изградња Голд гондоле коштала је 13 милиона евра, а општина Чајетина је обезбедила новац из својих средстава. То је најдужа панорамска гондола, дужине девет километара, са капацитетом 600 путника на сат, са 55 кабина са по десет места.

Очекивања су да се инвестиција у гондолу врати кроз десет година, када се очекује да Златибор постане најпосећенија туристичка дестинација у Србији и региону са 10 милиона ноћења годишње и око милион посетилаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up