Златиборски гастро рај

У срцу планинског бисера Србије, на очаравајућем Златибору, где свака
сезона доноси не само спектакуларне пејзаже и свеж ваздух, већ и
богатство укуса  традиционалних специјалитета, Голд гондола је постала
епицентар промоције здравог начина живота и аутентичних укуса.

У сарадњи са Златиборским Еко аграром, Голд гондола је 11. јануара
својим посетиоцима пружила прилику да уживају у топлим залогајима једног
од омиљених златиборских јела – качамака уз чашу домаћег, органског
млека. Истовремено су љубитељи уметности уживали у „Четкици и чашици“,
јединственој игри сликарских боја и топлих напитака.

„Данас је на Голд гондоли дан резервисан за уметност којом желимо да
обогатимо искуство наших гостију. Том  уметношћу ћемо да обрадујемо и
душу и стомак. Пре свега  са фантастичним домаћим качамаком и органским
млеком из домаће млекаре,  које данас дајемо на поклон гостима,  који су
на  врху Торника у заиста импресивном броју. Други уметнички утисак
односи се на уживање  уз послузење заједно са  сликањем под водећом
,,четкицом’’ академског сликара, а све у овом прелепом амбијенту. Спој
неколико различитих активности има за циљ да направимо лепу забаву за
госте Златибора, да проширимо ту понуду и понудимо нешто другачије.
Мислим да ће ови традиционални производи заједно са органским млеком из
наших предузећа Еко аграр и млекаре „Наша Златка“ наћи пут до срца и
стомака свих драгих гостију, зато што се ово органско млеко и производи
овде, на обронцима Торника. Велико нам је задовољство што можемо да,
заједничким снагама са нашим партнерима из Еко аграра,  то  покажемо и
дегустирамо,“рекла је Бојана Божанић директорка Голд гондоле.

Ова гастрономска авантура на Златибору не само да истиче богато културно
наслеђе региона, већ наглашава значај очувања традиционалних метода
припреме хране и коришћења искључиво природних, органских састојака.
„Посебно ми је драго да ми имамо шта да понудимо и оваква роба доказује
да велики труд и ангажовање стоји иза наших произвођача, наших
пољопривредника и овакве окупљања су круна наше делатности. Данашњи
посетиоци могу уживати у шољи органског млека и качамаку који је такође
са органским сиром и кајмаком као и у овом прелепом златиборском сунцу –
једном речју храна и за стомак и за душу“, истакао је Марко Марић
директор Златиборског Еко аграра.
Говорећи о концепту уметничког угођаја  „Четкице и чашице“ и изузетној
популарности коју је за кратко време стекао како међу туристима тако и
међу локалним становништвом,  директорка Културног центра Чајетина,
Даница Јевтић Шишовић је нагласила: „Цела идеја је била да уз домаћу
златиборску ракију сликамо пејзаже по угледу на Божа Ковачевића, а уз
чашу вина да сликамо нешто што је сликао Ван Гог на  париски начин.Ово
је већ трећа радионица  и сада је највеће интересовање зато што су
људи до сада сазнали како лепо уживо изгледа. Ово је пакет који се
сваког четвртка  може  купити уз вожњу Голд гондолом и овде, на
Торнику, уживати уз цртање и сликање.  Људи су са одушевљењем ову
активност прихватили, а сваку своју слику ће понети са собом као
успомену са зимовања.“

Како су задовољни посетиоци закључили,  овај несвакидашњи спој
уметности за стомак и душу додатно им је употпунио боравак у бајковитом
зимском амбијенту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up